دستگاه ساکشن چیست

دستگاه ساکشن چیست

دستگاه ساکشن چیست

 

دستگاه ساکشن یا مکنده یکی از ابزارهای اصلی پزشکی است که برای از بین بردن انسداد مسیر تنفسی مانند مخاط، بزاق و خون یا ترشحات انسان از طریق هوا مورد استفاده قرار می گیرد.

 

دستگاه ساکشن از طریق کابل و با کمک هوا می تواند انواع عفونت ها از جمله خون و ترشحات بیمار را به بیرون منتقل کند تا بیمار به راحتی بتواند نفس بکشد. در واقع وظیفه اصلی این دستگاه مکش مواد مختلف از جمله مایعات، استفراغ و خون و عفونت بدن بیمار می باشد که مسیر تنفسی را مسدود نموده اند.

 

وجود دستگاه ساکشن در بیمارستان و مراکز درمانی امری ضروری و اجتناب ناپذیر است. در اکثر عمل های جراحی از دستگاه ساکشن استفاده می کنند تا بیمار دچار آسیب نشود.

 

معمولا در عمل های جراحی که فرد هوشیاری کامل ندارد ، مسیرهای تنفسی بیمار مسدود شده و برای رفع این مشکل از دستگاه ساکشن استفاده می کنند.

 

لازم به ذکر است که استفاده از این دستگاه مختص بیمارستان ها و مراکز درمانی نیست. از دستگاه ساکشن هایی که قدرت مکندگی پایینی دارند، برای مراقبت از بیمار در خانه نیز استفاده می کنند.

برخی بیماران که توانایی حرکت ندارند و نیاز به مراقبت دارند، بایستی از این دستگاه استفاده نمایند. برای مثال بسیار مشاهده شده است که بیماران در خانه یا در عمل های جراحی وضعیت مناسبی نداشته و دائما در حال ترشح خون و استفراغ هستند.

 

در این شرایط مسیر تنفسی بیمار دچار اختلال شده و این دستگاه می تواند با قدرت مکش بالا به بیمار کمک نماید. دستگاه ساکشن دارای قسمت های مختلفی است که شامل موتور، مخزن جمع کننده ترشحات، مانومتر، پمپ جهت به وجود آوردن خلا، لوله های انتقال و سر ساکشن، نمایشگر فشار و سیستم تنظیم کننده میزان فشار می باشد.

 

برندهای مختلف داخلی و خارجی در بازارها وجود دارند که هر شخص با توجه به نوع کاربرد و سلیقه خودش می تواند یکی از آن ها را انتخاب نماید. به طور کلی سه نوع دستگاه ساکشن وجود دارد که هر یک از آن ها دارای قدرت تخلیه متفاوتی هستند. دستگاه هایی که فشار(خلا) بالای 60 پاسکال ایجاد می کنند، بسیار پیشرفته بوده و در بیمارستان ها و مراکز درمانی قابل استفاده هستند.

What is a suction device?
                          دستگاه ساکشن جهت باز کردن مسیر تنفسی بیماران استفاده می شود

دستگاه های با قدرت فشار(خلا) 40 پاسکال برای عمل های جراحی سرپایی قابل استفاده بوده و در مطب پزشکان وجود دارند. نوع سوم که فشار(خلا) با قدرت 20 پاسکال ایجاد می کنند، برای استفاده در خانه و برای بیمارانی که نیاز به مراقبت دارند، مورد استفاده قرار می گیرد.

 

دستگاه ساکشن در چه مواردی قابل استفاده است

 

این دستگاه برای موارد ذیل قابل مصرف است:

 

  • باز کردن مسیر تنفسی بیمار با ایجاد خلا
  • از بین بردن توده های نرم کوچک در مغز
  • مکش خون در عمل های متفاوت جراحی ( دندان پزشکی)
  • از بین بردن حفره های مختلف آبسه در بدن
  • در عمل های جراحی زیبایی جهت تخلیه مواد
  • شستشو و تمیز نمودن محل زخم

 

دستگاه ساکشن در موارد بسیاری کاربرد دارد. این دستگاه می تواند مسیر تنفسی بیمار را از هر گونه بزاق و خون و مایعات خالی کرده و موجب شود که بیمار تنفس راحتی داشته شود. همچنین برخی توده های نرم موجود در مغز که به شکل تومور وجود دارند، با استفاده از این دستگاه از بین می روند.

 

در دندان پزشکی نیز برای از بین بردن بزاق و مواد استفاده شده هنگام کار مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین در عمل های جراحی عمومی و زیبایی برای شستشو و از بین بردن مواد مختلف از روی زخم نیز مصرف دارد. مشاهده شده است که در برخی کودکان و نوزادان خطر آتکلتازی (چسبیدگی شش ها) در بدو تولد وجود دارد.

 

معمولا این دستگاه با استفاده از نازوفارنکس می تواند مسیر تنفسی نوزاد را باز کند. زنده ماندن نوزادانی که دچار مشکلات تنفسی هستند، یکی از مهم ترین اموری است که در بیمارستان ها به آن توجه ویژه ای می شود.

 

دستگاه های ساکشن به دو صورت قابل حمل و مرکزی (ثابت) وجود دارند که هر یک ویژگی های منحصر به فرد خودشان را دارند. دستگاه های قابل حمل وزن کمی داشته و به گونه ای هستند که بیمار می تواند آن را با خود منتقل نماید. میزان قدرت فشار یا تخلیه در این دستگاه ها قابل تنظیم می باشد.

 

دستگاه های مرکزی (ثابت) وزن سنگینی داشته و در بیمارستان ها برای عمل های جراحی سنگین مورد استفاده قرار می گیرد. بهتر است قبل از خرید این دستگاه در مورد نوع کارایی دستگاه مورد نظر بر اساس شرایط بیمار خودتان اطلاعات کامل به دست آورید.

 

What is a suction device?
      دستگاه ساکشن به دو صورت قابل حمل و مرکزی (ثابت) وجود دارد

https://www.zoll.com.1

AdminJivan
ارسال دیدگاه